ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI

PARTENER SMART TROPFY

PARTENER SMART TROPFY -"ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI"- AICI GASITI CELE MAI BUNE PRETURI.

Cristian Topescu

"Din păcate, copiii noştri joacă fotbal de pe tastatura calculatorului, volei sau tenis de pe platforma Wii, în timp ce muşchii lor se atrofiază. Orele de sport în şcoli şi licee sunt tot mai puţine. Resursele financiare pentru dezvoltarea performanţei în cluburile sportive sunt şi ele tot mai reduse. Copiii noştri trebuie să facă sport! Copiii noştri trebuie să se hrănească sănătos! Copiii noştri trebuie să aibă mentalitate de învingători!"

Cristian Topescu

joi, 30 iunie 2011

Karate Traditional-Dezvoltare personala-Trezeste invingatorul din tine!


In fiecare dintre noi exista un Invingator al acestui joc pe care-l numim viata.

L-ai intalnit de mii de ori, in momentele tale cele mai bune.

Dar cum ar fi sa te poti conecta la el de cate ori vrei sau chiar intotdeauna? 

Cum ar fi daca ti-ai elibera invingatorul din colivia formata din constrangeri, tipare si conditionari?

Stai cumva in ultimul rand la spectacolul propriei tale vieti?

Elibereaza Invingatorul din tine!

luni, 27 iunie 2011

KARATE TRADITIONAL--KIAI--STRIGATUL DE LUPTA


 

KIAI  -  STRIGATUL
DE   LUPTA
 
 

 
 
 
Frapează sau chiar amuză in artele marţiale  strigătele scoase de practicanţi in timpul antrenamentelor sau pe parcursul luptei . Inţelese superficial, strigătele par simple imitaţii ale filmelor de karate ,răbufniri ale orgoliului de a te face remarcat

 

 

 

 

 
 În karate prima treaptă a iniţierii în Kiai  este învătarea respiraţiei corecte si adaptarea ei la mişcările specifice luptei . Cu timpul  KIAI-ul devine parte întegrantă a tehnicilor de luptă si începe sa elibereze psihicul practicantului de stresul confruntării . Atacul sau apărarea cu kiai surprinde adversarul şi  în acelaşi timp ,elimină teama instinctivă de a fi lovit . Intreaga energie se concentrează în lovitură , făcând  abstracţie de orice factori inhibatori .
   Adevaratul KIAI  nu este, deci , un simplu strigăt, ci devine un mod esenţial  de a simti ritmul luptei si a controla momentele descătuşarii energiei .  
  Acest sunet este destinat să  concentreze şi externalizeze energia si forta prin stimularea vitezei si contracţiei musculare şi de asemenea, distrage atenţia adversarului si creste încrederea în sine.Strigatul poate distrage atentia unui adversar instabil emotional, timp de o secunda, acest lucru putand fi crucial intr-o lupta.    



 
Kiai-jitsu a fost practicat de călugări budişti, si a fost destinat să vindece pacienţii  prin utilizarea resurselor terapeutice în emisiile de anumite sunete.  

 
   
  
   Există poveşti cu oameni care pot paraliza sau chiar ucide animale mici, cu ajutorul Kiai-ului, sau pot opri adversarul cu doar un Kiai.
   Fără un sentiment de spontaneitate naturala, un strigăt kiai este un efort inutil.

 

 

 
  

joi, 16 iunie 2011

Karate Traditional--Dezvoltare personala prin arte martiale





            Despre curaj





 

Curajul inseamna rezistenta la frica,stapanirea fricii, nicidecum  absenta fricii.

  


Curajul este intelegerea ca altceva este mai important decat frica.



Curajul este scara pe care urca toate celelalte virtuti.
                       

 



Curajul este inceputul 
fiecarei victori.












 Victoria vine atunci cand curajul conduce.











Curajul este abilitatea
noastra de a ne cunoaste 
frica si a mai 
face inca un pas spre
ceea ce vrem.




                             





A fi curajos nu inseamna
sa te arunci inainte in orice
primejdie, cu orice risc.



   Te-ai gandit 
vreodata ?

                    



Cine ai fi daca ai avea mai mult curaj?
   Ce ai putea face daca ai avea mai mult curaj?
 Unde ai putea fi  daca ai avea mai mult curaj?

duminică, 12 iunie 2011

KARATE TRADITIONAL ---- OSU! Silaba care concentreaza intregul spirit al karate-ului 押忍ノ精神押忍 ノ 精神



     Primul lucru pe care un incepator sau un vizitator il remarca atunci cand asista la un antrenament de karate este salutul pe care si-l fac participantii intre ei, salutul cu care isi intampina instructorul, silaba cu care confirma ca au inteles observatia care li s-a facut: OSU. Pentru multi suna comic, unii o adopta fara sa-si puna intrebari, altii fac speculatii pe tema ei. Dar, asa cum si costumul de antrenament poate parea ridicol, asa cum s-ar putea ca si sunetele sau cuvintele limbii noastre sa sune comic pentru un strain, OSU are in limba japoneza si in contextul artelor martiale o semnificatie profunda si complexa.

    Taria de caracter care se dezvolta in antrenamentul dur poarta numele de OSU NO SEISHIN.  Cuvantul OSU provine din OSHI SHINOBU, care inseamna "a persevera cand esti imboldit" si implica hotararea de a-ti impinge rezistenta pana la limita, de a persevera sub orice forma de presiune. In sensul sau cel mai profund, cuvantul OSU devinde ambiguu - o cerinta foarte personala catre spirit de a rezista si de a lupta si astfel de a depasi slabiciunile conditiei umane care sunt comune tuturor.

Dincolo de loviturile de picior si de pumn, dincolo de kata este un spirit special care se manifesta in inimile practicantilor si care ii invata sa faca fata solicitarilor cotidiene cu o atitudine calita si matura. Prima manifestare a acestui spirit apare atunci cand elevul renunta la atitudinea de "ce rost are?" si se supune propriei provocari : inca o flotare , inca o genuflexiune inainte de a ceda si asa mai departe. Inveti astfel sa privesti karate-ul ca pe o provocare serioasa din care poti sa intelegi multe despre viata - sa accepti provocarea unui kata si sa te silesti sa-i intelegi spiritul; sa tii piept unui adversar in kumite si sa descoperi ca micile cucuie si julituri sunt inconveniente minore in lupta cu tine insuti.

     Cuvantul OSU inglobeaza cel mai corect ceea ce poate oferi in ultima instanta arta karate-ului. Cel care este capabil sa manifeste spiritul OSU in tot ceea ce face , in fiecare cuvant, gand si actiune, poate fi considerat intelept si curajos. Antrenamentul trebuie abordat de la inceput si mereu in spiritul OSU. Viata cotidiana cu responsabilitatile ei ar fi traita mai compelt daca va fi privita prin aceeasi perspectiva a spiritului OSU. Nu vor fi nici indoieli, nici temeri, nici griji.

     Spiritul japonez este spiritul perseverentei. Daca pentru occidental este usor sa se opreasca atunci cand lucrurile devin dificile, in mod traditional japonezul stie doar ca trebuie sa persevereze. Cand ajungi la suferinta prin antrenament, nu este un semn ca trebuie sa te opresti, ci o ocazie de a te cali prin perseverenta.

     Cel care traieste in spiritul OSU nu da importanta fleacurilor, ramanand calm in fata oricarei probleme; el este vigilent; viata lui se bazeaza pe cautarea adevarului; spiritul OSU si spiritul renuntarii la sine sunt sinonime; el ii respecta in mod firesc pe ceilalti, este politicos si prevenitor. El este modest si cauta doar intelepciune si vigoare, fiind constient ca toate celelalte sunt nimicnicii ! OSU !