ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI

PARTENER SMART TROPFY

PARTENER SMART TROPFY -"ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI"- AICI GASITI CELE MAI BUNE PRETURI.

Cristian Topescu

"Din păcate, copiii noştri joacă fotbal de pe tastatura calculatorului, volei sau tenis de pe platforma Wii, în timp ce muşchii lor se atrofiază. Orele de sport în şcoli şi licee sunt tot mai puţine. Resursele financiare pentru dezvoltarea performanţei în cluburile sportive sunt şi ele tot mai reduse. Copiii noştri trebuie să facă sport! Copiii noştri trebuie să se hrănească sănătos! Copiii noştri trebuie să aibă mentalitate de învingători!"

Cristian Topescu

sâmbătă, 30 iunie 2012

PASTILA MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE  PERSONALA  PRIN  ARTE  MARTIALE






Indrazneste sa fii diferit!

Indrazneste sa faci lucruri noi! 
Indrazneste sa iesi din zona de confort!
 Indrazneste sa te bucuri de fiecare tehnica,de fiecare fractiune de secunda a luptei!

A merge dupa turma, e o cale sigura catre mediocritate.

Daca vrei sa te situezi peste medie, trebuie sa fii diferit.


Indrazneste sa fii TU!






miercuri, 27 iunie 2012

Pastila motivationala - Dezvoltare personala prin arte martiale



 Putem încerca să facem performanţă scrâşnind din dinţi , încrâncenaţi, privindu-i cruciş pe ceilalţi, închizându-ne în noi înşine,echivalând reuşita în karate cu propria existenţă, sau putem merge pe drumul spre performanţă bucurându-ne de fiecare pas, ducând o viaţă echilibrată, depunând efort 100% din tot sufletul şi cu tot angajamentul, acceptând eşecurile şi învăţând din ele.
Karate  face parte din viaţă, aşa că cel mai fericit lucru pe care îl putem face este să căutăm un echilibru între dorinţa de a câştiga şi plăcerea de a lupta şi între sport şi celelalte aspecte ale vieţii.
Unde căutăm acest echilibru? În noi înşine.




marți, 26 iunie 2012

luni, 25 iunie 2012

Examen de centura- Miyamoto Musashi Dojo



Un examen de centura nu poate fi considerat doar un test al starii tehnice  si fizice.Este un test al vointei si al rabdarii , al curajului si al perseverentei ,al disciplinei  si al respectului.
Centura alba--simbolul purităţii şi a potenţialului ascuns. Incepătorul nu ştie nimic despre karate, nu are nici o experienţă. Singurul lucru pe care îl conştientizează-dorinţa de a merge mai departe, prin voinţă şi perseverenţă se poate transforma. El (ucenicul) arată ca o foaie de hîrtie goală pe care maestrul începe să scrie primul său hieoroglif.
Prima centură este cea mai importantă, practicantul absoarbe ca un burete, aflănd regulile, conceptele mecanismul mişcărilor. De eforturile depuse de voi, străduinţa, concentrarea în timpul învătăturii din perioada incipentă depinde tot parcursul vostru în karate. Sarcina primordială din această perioadă este învăţarea filozofiei karate, tehnicile de bază, obişnuinţa frecventarii regulate a sesiunilor de înstruire. Chiar dacă ceva nu funcţionează, nicidecum nu trebuie să renunţaţi. Trebuie să învăţaţi a depăşi durerea si oboseala, nu acceptaţi nici cele mai mici concesii.

Centura galbenă-Nivelul de aprobare.

Semnifică-soarele răsare 
Centura galbenă – apariţia primiilor germeni de la lumina dătătoare de viaţă.
Răsăritul de soare în inima unui discipol înseamnă înflorire spirituală, pregătit de etapele anterioare a antrenamentelor şi educaţiea spirituală. La această etapă elevul înţelege ca principala forţă, energia de impact a loviturilor cu mîinele, sau cu picioarele nu vine de la pumni sau din partea inferioară a piciorului, ci din punctul localizat la nivelul abdomenului, tandem. Cel mai important lucru este să investeşti într-o lovitură toată greutatea corpului tău. Dar este necesar să se menţină o formă fizică adecvată, pentru că chiar dacă veţi învăţa să loviţi prin tandem, o mîină slabă se va rupe la contactul cu inamicul.
Pînă la acest nivel sa pus accentul pe aptitudini fizice-echilibru, stabilitate, coordonare, arsenalul tehnic. Centura galbenă presupune o conştientizare serioasă în ceea ce priveşte aspectele psihologice a antrenamentelor percepţia, afirmarea.



Examen de centura galbena 

Turnu Magurele

23.06.2012.











Examen de centura 
galbena

Alexandria

24.06.2012
    Centura orange - zorii devreme.
De la primul antrenament centura nu mai este  albă, ea absoarbe sudoare şi praf, îşi pierde culoare iniţială de aici începe drumul lung ce duce spre tine (autocunoaştere). "Cunoaşte-te pe tine, vei cunoaşte universul". După cîteva luni de antrenamente centura ucenicului devine mai întunecată. În acest moment el se pregăteşte să ia examenul centurii orange, începi să realizezi că prin prizma antrenamentelor de karate antrenezi nu numai trupul dar şi conştiinţa. Un fundament solid este de o importanţă vitală pentru a atinge înăţimi mari. Pînă la momentul examinării sunt stabilite deja obiceiurile de bază, o condiţie fizică bună. Un bărbat începe o nouă etapă a vieţii împletită cu obiective ce trebuie atinse, unde trebuie sa dai dovadă de perseverenţă şi curaj. Centura orange este entuziazmul de la antrenamente, pentru a păstra visul unui viitor mare.


Examen de centura 
portocalie

Turnu Magurele

23.06.2012







Centura verde  simbolizează floarea în plină putere.
Este nivelul exprimării elanului creator, prima manifestare a cunoştinţelor şi a abilităţilor. Sarcina primordială este de a găsi pacea interioară, te învaţă să accepţi pe ceilalţi aşa cum sunt, devii mai atent la alţii. El înţelege ca forţa fără înţelepciune şi compasiune este distructivă, periculoasă şi violentă. Omul-karateka nu trebuie sa fie indiferent de soarta altor persoane.
La acest nivel trebuie să studiezi serios filozofia şi istoria karate, să înţelegi elementele de bază ale fizilologiei umane, tehnicile de respiraţie corecte, precum şi înbunătăţirea arsenalului tehnic. Aici se învaţă a combina tehnica,viteza şi puterea. Ar trebui să se acorde o atenţie cuvenită forţei, kyokushinul este un stil external, forţa joacă un rol important. De asemenea este important să se anticipeze intenţiile inamicului, echilibrul său, respiraţia. Să se folosească tehnicile optimale pentru a produce efectul maxim. Apar primele sclipiri, a stării no mind, cunoscută sub numele „dzanshin” atunci cînd corpul funcţionează perfect, fără nici un efort conştient. Mai mult timp trebuie să se acorde sparring-ului. Necesar pentru a dezvolta curajul, detaşarea în luptă, arta de a ascunde emoţiile, durerea, o armă importantă în arsenalul fiecărui soldat, la fel ca în karate şi în viaţă.

               Examen de centura , Alexandria, 24.06.2012.

Centura albastra-nivelul de volatilitate, capacitatea de a se adapta.
Simbolizează culoare cerului înainte de răsăritul soarelui.
Principalul obiectiv la acestă etapă este de a căpăta abilitatea de a te adapta şi dea reacţiona flexibil la tot ce se întîmplă în jurul tău. Cel mai bun mod de a atinge aceste obiective este jiu kumite.(luptă liberă).
Încep să apară primele abilităţi tactice, coinştientizezi modul cel mai bun pentru a combina punctele lor forte si punctele slabe. În acest răstimp însuşeşti terminologia, loviturile de bază: block-uri, stances.
Toate acestea vă va permite să vedeţi tot arsenalul nu ca un set de elemente separate, ci ca un tot întreg.
Dar, mai presus ca toate centura albastră învaţă să vă depăşiţi dorinţa de „ a nu merge la antrenamente azi, o voi face-o mîine”, aceste perioade apar des pe parcursul vieţii, şi este important să le depăşim.







Examen de centura
albastra

Turnu Magurele

23.06.2012
Centura maro (1 kyu), nivelul creativ.
Culoarea copacului, pămintului - maturitatea simbolizează.
Centura maro 1 kyu – înţelepciune. La acet nivel forţa, tehnicul, conştiinţa tind spre perfecţiune. Pentru nivelul de maestru se cer un şir de cerinţe: să  desfăşoare antrenamente, sa explice kihon-ul. Una din cele mai importante abilităţi este de a fi creativ. Avînd în vedere caracteristicile tale psiho-fizice trebuie să elaborezi şi să implimentezi propriul set a celor mai eficiente tehnici pentru atingerea rezultatului scontan. De asemenea, un punct important este kata.
Una din cele mai importante modalităţi de a identifica punctele slabe, punctele forte , în scopul de a îmbunătăţi tehnicile - sunt turnele.






PASTILA MOTIVATIONALA DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTE MARTIALE


joi, 21 iunie 2012

PASTILA MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTE MARTIALE


   Este mult mai probabil să obţinem performanţa făcând în fiecare clipă efortul de a ne depăşi propriile limite de moment atât în plan fizic, cât şi în cel psihic. Există mai multe căi de a parcurge drumul spre performanţă dintre care, două merită a fi menţionate.
  Prima se bazează pe concentrarea tuturor eforturilor noastre de a-l învinge pe adversar; este meciul exterior. Cea de-a doua constă în „meciul” cu noi înşine, când depunem efortul de a da totul, de a juca cât mai bine din toate punctele de vedere, fizic, tactic şi mental.
   Calea meciului exterior este mai expusă frustrărilor din cauza faptului că nu putem avea controlul deplin al rezultatului meciului.      Calea meciului interior se bazează pe faptul că este mult mai adecvat să căutăm să ne controlăm pe noi înşine. Asta putem face, progresând de la zi la alta. În meciul exterior putem învinge, sau putem fi învinşi; în meciul interior, dacă facem ce trebuie, vom câştiga de fiecare dată.
   Celor care doreau să nu piardă niciodată le dădeam în trecut, mai în gluma, mai în serios, „soluţia” de a nu lupta. Celor care doresc să câştige de fiecare dată, le recomand să lupte meciul interior al perfecţionării continue.

miercuri, 20 iunie 2012

marți, 19 iunie 2012

luni, 18 iunie 2012

PASTILA  MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTE MARTIALE




    Mulţi doresc victoria, dar puţini sunt dispuşi să si plătească preţul. Experţii au calculat că este nevoie de cel puţin 10 ani (cel puţin 10.000 de ore de antrenamente  intense) pentru ca o deprindere să atingă măiestria, sau pentru ca un atlet să atingă marea performanţă. De ce am face acest efort imens? Motivele pot fi numeroase şi diverse:  notorietate, aprecierea oamenilor şi, mai ales, satisfacţia şi plăcerea pe care le obţinem prin ceea ce facem.
     Drumul spre marea performanţa ne pune în situaţia de a ne confrunta cu tot felul de dificultăţi; atunci când acceptăm ca acestea vin mai degrabă din interior, din noi, şi mai puţin din exterior, devenim mai tari.
PASTILA MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTE MARTIALE



duminică, 17 iunie 2012

joi, 14 iunie 2012

PASTILA MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTE MARTIALE


PASTILA MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTE MARTIALE



NU EXISTA BARIERE PE CARE OMUL SA NU LE ELIMINE CAND ISI PROPUNE

marți, 12 iunie 2012

PASTILA MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTE MARTIALE


PRACTICAND KUMITE INVATAM SA INVINGEM UN ADVERSAR.
PRACTICAND KATA INVATAM SA NE INVINGEM PE NOI.

luni, 11 iunie 2012

PASTILA MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTE  MARTIALE

PRACTICA IL FACE PE MAESTRU

sâmbătă, 9 iunie 2012

PASTILA MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE  PERSONALA  PRIN ARTE MARTIALE




VICTORIA SE AFLA CONDENSATA IN FIECARE PICATURA DE TRANSPIRATIE CE A CAZUT LA ANTRENAMENT

joi, 7 iunie 2012

PASTILA MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE  PERSONALA  PRIN  ARTE  MARTIALE

CURAJUL ESTE PRIMUL PAS SPRE VICTORIE

miercuri, 6 iunie 2012

PASTILA  MOTIVATIONALA - DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTE MARTIALE


CAZI DE 7 ORI,TE RIDICI DE 8 ORI.
PROVERB JAPONEZ

marți, 5 iunie 2012

Pastila motivationala - Dezvoltare personala prin arte martiale


DEVENIM CEEA CE "GANDIM " IN INIMA NOASTRA

luni, 4 iunie 2012

Pastila motivationala - Dezvoltare personala prin arte martiale


"ATITUDINEA NU APTITUDINEA  VA DETERMINA ALTITUDINEA TA"


                                                                    ZIG ZADAR

duminică, 3 iunie 2012